Welkom bij Kattenmuseum Miauw

Het idee is ontstaan.......

In 1996 bezochen we in Engeland een kattenmuseum. We herkenden veel dingen die wij ook in ons bezit hebben. Zo ontstond het idee om dit in Apeldoorn proberen op te zetten. Om dit te realiseren zijn we druk bezig om zowel een gebouw als sponsoren te zoeken. Daarnaast trachten we via allerlei activiteiten de aandacht te vestigen op onze plannen.

De verzameling.

Al jaren verzamelen wij voorwerpen die de vorm hebben van een kat, of waar een kat op staat. Hierbij kun je denken aan kop en schotels, aanstekers, salontafel, parasolvoet en parfumflesjes. Onze verzameling willen we zo breed mogelijk maken, en dus is eigenlijk niets te gek.
Kerstbal met naam
Zo kochten we eens, wat we dachten, een “vingerpoppetje” wat later een condoom bleek te zijn. Ook kerstboomballen ontbreken niet, en de kerstboompiek hebben we in de show van Paul de Leeuw gekregen.

Tostie apparaatUit Amerika hebben we een tosti-ijzer en broodrooster en een mooie Gobelin kofferset.

 

Bent u ook nieuwsgierig geworden naar wat wij doen als kattenmuseum of u wilt  meer informatie of u heeft mogelijk materiaal voor het museum dat u wilt schenken, neem dan contact op met ons.